Wij bieden u :

Algemene tandheelkunde

Wij verzorgen alle reguliere tandheelkundige behandelingen, zoals;

  • Periodieke controles
  • Vullingen
  • Bruggen
  • Tandvleesbehandelingen/professionele gebitsreiniging
  • Kronen (3 Shape intra orale scanner)

3 Shape is een moderne intra orale scanner. Met behulp van 3 Shape Trios wordt de behandeltijd verkort. De Trios is snel, gebruiksvriendelijk en creëert digitale afdrukken in kleur, met gedocumenteerde nauwkeurigheid.

Laat uw gebit regelmatig reinigen door onze geregistreerde mondhygiënist of preventie assistente om klachten en problemen met uw gebit of tandvlees te voorkomen. Dit is perfect te combineren met uw periodieke controle.

Esthetische tandheelkunde

Wij kunnen uw gebit lichter van kleur maken door middel van tanden bleken. Tevens kunnen wij de kleur, stand of de vorm van uw gebit verbeteren met facings.

Kindertandheelkunde/ “Gewoon Gaaf methode”

Ook uw kinderen zijn van harte welkom. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Wij stellen kinderen op hun gemak zodat ze op jonge leeftijd gewend raken aan een tandartsbezoek.

“Gewoon Gaaf” is een preventieve methode voor ieder individueel kind van 0 tm 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. Ons geregistreerd mondhygiënist is voor deze methode opgeleid.

Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en een wortel. De kroon is het gedeelte dat boven het tandvlees zichtbaar is. De wortel zit daaronder in de kaak verankerd. In de kroon en wortel is de tandholte aanwezig, waarin zich bindweefsel, zenuwen en bloedvaten bevinden. In de wortel heeft deze holte de vorm van een kanaal; het wortelkanaal.

Door tandbederf, een lekkende vulling of door een val kan de inhoud van de tandholte ontstoken raken en uiteindelijk afsterven. Door infectie ontstaat vervolgens een ontsteking van het kaakbot rondom de wortel. Op een röntgenfoto is zo’n ontsteking vaak goed te zien. Dit proces is vaak pijnlijk, hoewel het soms amper of geen klachten geeft. Omdat dergelijke ontstekingen niet alleen voor pijn kunnen zorgen, maar ook een gevaar voor de tand of kies betekenen, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Tijdens de wortelkanaalbehandeling maakt de tandarts alle wortelkanalen goed schoon en vult deze op. Om het verloop van de behandeling te controleren worden er tussentijds röntgenfoto’s gemaakt. De tand of kies moet na een wortelkanaalbehandeling weer goed functioneren. Daarom wordt de tand of kies na het schoonmaken en vullen van de wortelkanalen (opnieuw) gevuld. Na uw behandeling zal de ontsteking in het kaakbot herstellen.

Tandsieraden

Tanddiamant

Een tandversiering in de meest fascinerende vorm: de tanddiamant geeft u voor lange tijd een bijzonder stralende lach.

De behandeling is onschadelijk voor de tanden, het tandvlees, binnenkant van de mond en de algehele gezondheid. Een tanddiamant is bestand tegen eten en drinken en ook tandenpoetsen is geen enkel probleem. Het laten zetten van een tanddiamant is geheel pijnloos en risicovrij. De tandkristal wordt aangebracht met een speciale, gepatenteerde en erkende, lijm uit de tandheelkunde die ook door de tandarts gebruikt wordt. Deze lijm is onschadelijk voor de tanden, het glazuur en uw gezondheid, is transparant en daardoor nauwelijks zichtbaar. De lijm werkt tevens als een sealer voor de tand, dit houdt in dat er na uitharding geen bacteriën onder het kristal kunnen komen waardoor er dus geen gaatjes onder het kristal kunnen ontstaan.

Kunstgebitten

Kunstgebitten

Mist u tanden of kiezen dan kunnen wij een (gedeeltelijk) kunstgebit maken voor u. Wij werken samen met de tandprotheticus waardoor de kwaliteit hoog is en u snel geholpen wordt.

Composiet facings

Wil jij ook een stralende glimlach?

Onze behandelaars zijn experts op het gebied van composiet facings! Met facings kunnen we scheve tanden, oneffenheden, verkleuringen en andere onvolkomenheden in je gebit corrigeren. Het resultaat is verbluffend en het mooie is dat het relatief snel en pijnloos is.

Maak snel een afspraak bij onze praktijk voor een consult en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

× App ons